Doelstelling van de stichting

Ook het afgelopen stichtingsjaar bleef het doel van de stichting onveranderd en onverminderd:

Doel:                                                                                                                                                                         Projectmatige hulp verlenen aan de opbouw en ontwikkeling van door onze stichting vooraf geselecteerde armlastige projecten in Oost-Europese landen.
Met name en specifiek: in het zuidelijk gedeelte van de Oekraïne rondom de stad Kherson en op het schiereiland de Krim, rondom de stad Simferopol. Ons doel trachten wij te bereiken met een groep vrijwilligers welke zich, veelal vanuit hun professionele achtergrond, onbaatzuchtig inzetten voor onze doelgroepen.

Doelgroepen:                                                                                                                                                                             De stichting verleent directe en projectmatige hulp met het leveren van absoluut noodzakelijke hulpgoederen aan armlastige ziekenhuizen – verpleeghuizen – psychiatrische instellingen – scholen en sociale diensten in Oekraïne . Direct bedoelt ter onmiddellijke verbetering van de Leef- Leer- en verpleegomstandigheden van kind en mens , vaak weerloos en vergeten, bungelend aan de onderkant van de Oekraïense  samenleving.

Doelstelling;                                                                                                                                                                            Het zo snel en goed mogelijk verbeteren van de vaak onmenswaardige en bizarre leef- en verpleeg omstandigheden  voor de minst weerbare  en vaak zieke mensen in Oekraïne, tot  een acceptabel menswaardig niveau .

Onze doelstelling willen wij bereiken met het inzamelen van voornamelijk medisch en educatief gerelateerde goederen in Nederland. De goederen zijn in Nederland vaak overtollig en/of afgeschreven,doch nog steeds hoogwaardig, duurzaam en  goed functionerend.                                                                                                                                                                 Met ons ophalen van goederen en vervolgens duurzaam hergebruik in Oekraïne wordt  de vaak dure en milieu belastende vernietiging van deze goederen in Nederland, voorkomen.
De gehele logistieke keten van ophalen goederen in Nederland – het sorteren en verpakken – de opslag – en het uiteindelijke transport van de hulpgoederen van Nederland naar de projecten in Oekraïne , wordt in zijn geheel uitgevoerd door de stichting.